Ποιοι Είμαστε

Η ομάδα μας έχει μια ιστορία πολλών ετών, στην παιδιατρική φυσικοθεραπεία και την έγκαιρη παρέμβαση. Εμπιστευόμαστε την γνώση και με βοηθό την εμπειρία υπηρετούμε τους ασθενείς, ακολουθώντας μια οικογενειοκεντρική λογική.

Πιστεύουμε ότι η παρέμβαση μπορεί να είναι αποτελεσματική μόνο αν αντιμετωπίζει ολιστικά την προσωπικότητα, τις ανάγκες, τα κίνητρα, και το συναίσθημα.

Το σύνολο των θεραπευτών είναι ειδικευμένοι στη νεύρο αναπτυξιακή παιδιατρική φυσικοθεραπεία. Ο καθένας μας από εκεί και πέρα, έχει εμβαθύνει και σε άλλους τομείς της κλινικής πράξης, ανάλογα με τα προσωπικά μας ενδιαφέροντα.

Χρησιμοποιώντας ένα μεγάλο εύρος τεχνικών αξιολόγησης, πρόωρης παρέμβασης  και εκπαίδευσης της κίνησης, προτείνουμε  και υλοποιούμε ένα εξατομικευμένο πρόγραμμα φυσικοθεραπείας βασισμένο στις ανάγκες, τις δυνατότητες και τις επιθυμίες του κάθε ασθενή και του οικογενειακού του περιβάλλοντος.

Η επιλογή των κατάλληλων στόχων του προγράμματος, γίνεται πάντοτε σε συμφωνία με την οικογένειαή τον ενήλικα ασθενή. Η αξιολόγηση και ερμηνεία των δυνατοτήτων και αδυναμιών χρησιμοποιούνται με ρεαλιστικό τρόπο, ώστε να επιλέγονται κάθε στιγμή οι  κατάλληλες τεχνικές και προσεγγίσεις.

Λειτουργούμε  με την πεποίθηση ότι αν χρειαστεί θα αναπροσαρμοστεί ο στόχος ή ο τρόπος παρέμβασης και νιώθουμε ασφαλείς να το προτείνουμε.

Γνωρίστε Μας Καλύτερα

Νίκος Υφαντής

Ο Νίκος Υφαντής αποφοίτησε από το Τμήμα Φυσικοθεραπείας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης το 1995. Ολοκλήρωσε το πρόγραμμα «Εξειδίκευση στην παιδιατρική φυσικοθεραπεία» του τμήματος φυσικοθεραπείας  ΑΤΕΙΘ  το 2015. Μεταπτυχιακός  τίτλος  σπουδών  Msc στη «Παιδιατρική Φυσικοθεραπεία» από το Διεθνές πανεπιστήμιο Ελλάδας  το  2019.

Ολοκλήρωσε  τη βασική μεταπτυχιακή του εκπαίδευση στη μεθ.Bobath/NDT το 1997 και την εξειδίκευση σε βρέφη (NDT Baby course) το 2001Από το 2003 είναι μέλος της διδακτικής ομάδας στα βασικά και προχωρημένα σεμινάρια  BOBATH/ NDT Baby. Το 2010 πήρε τον τίτλο του Bobath tutor και από το 2016 του Senior tutor, μέλος του European Bobath Tutors Association (EBTA) . Έκτατε είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει σε διεθνείς  ομάδες εργασίας και κλινικά εργαστήρια σχετικά με την διδασκαλία και επιστημονική τεκμηρίωση της μεθ. BOBATH.

Έχει εκπαιδευτεί σε  μεθόδους με αντικείμενο τον παιδιατρικό-νευρολογικό ασθενή και την αποκατάσταση( PNF, Gait analysis, Myofaschial release, Schroth).

Διδάσκει  στην Ελλάδα, στη Κύπρο και σε αλλα ευρωπαϊκά κράτη την μεθ. BOBATH, ενώ έχει παρουσιάσει, ως προσκεκλημένος ομιλητής, θέματα που άπτονται της παιδιατρικής φυσικοθεραπείας σε κλινικά εργαστήρια, συνέδρια – συμπόσια.

Έχει πάρει μέρος ως εκπαιδευτής σε εργαστηριακά σεμινάρια  σχετικά με αξιολόγηση και θεραπεία βρεφών και νεογνών υψηλού κινδύνου.

Υπηρέτησε στις θέσεις  του  ταμία και γραμματέα της Ελληνικής Εταιρείας Νευροεξελικτικής Αγωγής και  υπήρξε μέλος του  συμβουλίου του Επιστημονικού Τμήματος Παιδιατρικής Φυσικοθεραπείας του Πανελληνίου Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών .

Η πρώτη του επαφή με το θεραπευτήριο  έγινε το 1992, ως φοιτητής και από τότε δεν σταμάτησε ποτέ. Είναι συνιδιοκτήτης  από το 1999.

Aντώνης Κοντάκης

Ο Aντώνης Κοντάκης, αποφοίτησε με άριστα το 2002 από το Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό ίδρυμα Θεσσαλονίκης και βαθμό πτυχίου 8,7. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στο πανεπιστήμιο Brunel του Λονδίνου, όπου έλαβε και τη θεωρητική του εξειδίκευση στη Νευρολογική Αποκατάσταση.

Το 2002 παρακολούθησε σεμινάριο εκπαίδευσης στην αποκατάσταση του ενήλικα ημιπληγικού, ενώ το 2004 ολοκλήρωσε το σεμινάριο δύο μηνών στη μέθοδο της νευροεξελικτικής αγωγής (NDT)-Bobath και το 2008, παρακολούθησε το σεμινάριο της νευροεξελικτικής αγωγής (NDT)-Bobath για βρέφη και παιδιά. Το 2022 ολοκλήρωσε σεμινάριο εξειδίκευσης με τον τίτλο “Αποκατάσταση στην Ογκολογία”.

Έχει ολοκληρώσει κύκλους σεμιναρίων στη μέθοδο Pilates, ενώ έχει λάβει online εκπαίδευση σε προγράμματα όπως η «Παιδοψυχιατρική», η «Ανακουφιστική Φροντίδα» και οι «Βασικές αρχές του καρκίνου» του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Έχει παρακολουθήσει και έχει ολοκληρώσει το διεθνώς αναγνωρισμένο σεμινάριο εξειδίκευσης με τίτλο «Cancer Exercise Specialist». Όλα αυτά τα χρόνια εκπαιδεύτηκε σε online courses διεθνών πανεπιστημίων με θέματα όπως εισαγωγή στη βιολογία του καρκίνου, εισαγωγή στη φυσιολογία του ανθρώπου, ιατρική νευροεπιστήμη, εισαγωγή στην κλινική νευρολογία και  κλινική ογκολογία.

Εργάζεται στο φυσικοθεραπευτήριο NeuroPhysioKids από το 2005, ενώ από το 2007 είναι συνιδιοκτήτης του χώρου.

Aπό το 2012 διδάσκει το μάθημα της νευρολογικής αποκατάστασης σε προγράμματα φυσικοθεραπείας συνεργαζόμενα με πανεπιστήμια του εξωτερικού.

 

Αθηνά Γεωργιάδου

Η Αθηνά Γεωργιάδου είναι κάτοχος πτυχίου Σχολής Φυσιοθεραπείας Τ.Ε.Ι. Θεσ/νίκης, και υποψήφια διδάκτωρ Πανεπιστημίου Σόφιας τμήμα Παιδιατρικής Φυσιοθεραπείας. Συμμετείχε στο ΕΑΠ για μεταπτυχιακό στην Εκπαίδευση Ενηλίκων.

Είναι ενταγμένη στο Γενικό Μητρώο Εκπαιδευτών Ενηλίκων(ΕΚΕΠΙΣ).

Έχει μετεκπαιδευτεί: Στην Β΄ Νευρολογική Κλινική ΑΠΘ –ΑΧΕΠΑ ,στο κέντρο Bobath του     Λονδίνου στην Αγγλία, στην πανεπιστημιακή παιδιατρική κλινική της Βέρνης-Ελβετία.

Είναι εξειδικευμένη στη Μέθοδος Νευροεξελικτικής Αγωγής/NDT-BOBATH,στη Μέθοδο της Αισθητηριακή Ολοκλήρωσης-SI,στη Μέθοδο Νευρομυικής Διευκόλυνσης-PNFστη Αναπτυξιακή παρέμβαση στην Μονάδα Εντατικής νοσηλείας νεογνών –ΜΕΝΝ.

Συμμετέχει στην επιστημονική επιτροπή και στην διδακτική ομάδα του Προγράμματος Μεταπτυχιακών σπουδών του τμήματος φυσικοθεραπείας του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος/ΔΙΠΑΕ με τίτλο: «Παιδιατρική Φυσικοθεραπεία» καθώς και στην επιστημονική επιτροπή και στην διδακτική ομάδα του Ινστιτούτου Δια Βίου Εκπαίδευσης με τίτλο: εξειδίκευση στην Παιδιατρική Φυσικοθεραπεία

Έχει τον τίτλο Senior NDT-BOBATH και είναι μέλλος της επιτροπής αναμόρφωσης του περιεχομένου σπουδών της βασικής μεταπτυχιακής εκπαίδευσης στην Νευροεξελικτική Αγωγή –Μέθοδος BOBATH και της αναμόρφωσης του περιεχομένου σπουδών του baby NDT-BOBATH courses.

Έχει διοργανώσει και διδάξει  basic NDT-BOBATH courses-9 εβδομάδων,baby NDT-BOBATH courses-3εβδομάδων,advanced NDT-BOBATH courses,NDT-BOBATH workshops, introductory  NDT-BOBATH courses

Έχει διδακτική /επαγγελματική εμπειρία ως:

1.Καθηγήτρια εφαρμογών στο τμήμα Φυσιοθεραπείας ΤΕΙ Θεσ/νίκης.-διδακτικά αντικείμενα: Φυσιοθεραπεία στην Παιδιατρική, Αποκατάσταση Παθήσεων Κακώσεων ΚΝΣ, Δεοντολογία, Φυσιοθεραπευτική Αξιολόγηση, Ειδική Φυσική Αγωγή

2.Παιδιατρική Φυσικοθεραπευτρια τμήμα φυσιοθεραπείας  ΕΛΕΠΑΠ Θεσ/νίκης (1977-1986)

3.Παιδιατρική Φυσικοθεραπευτρια στην ΜΕΝ νεογνών στο ΓΠΝ Ιπποκράτειο Θεσ/νίκης

4.Παιδιατρική Φυσικοθεραπέυτρια στο «Εργαστήριο Φυσικοθεραπείας Νευροκινητικών και Μυοσκελετικών διαταραχών»/Neurophysiokids

Η Αθηνά Γεωργιάδου, κατά τα 43 έτη επιστημονικής και επαγγελματικής πορείας στον τομέα της Φυσικοθεραπείας, δημοσίευσε σε επιστημονικά περιοδικά, συμμετείχε σε επιστημονικά συνέδρια ως εισηγήτρια και ως μέλλος της επιστημονικής και οργανωτικής επιτροπής  και τέλος συμμετείχε σε ερευνητικά προγράμματα.

Έχει διατελέσει:

1.Επιστημονική συνεργάτης (άμισθη)στο ΑΠΘ/Αναπτυξιολογικό Κέντρο-Ιπποκράτειου ΓΠΝ.

2. Επιστημονική συνεργάτης  (άμισθη)στο ΑΠΘ/ Τμήμα Φυσιολογίας,

3.Μέλλος της επιτροπής ΑμεΑ και Εθελοντισμού Υγειονομικής Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,

4.Επιστημονική σύμβουλος (άμισθη) στην Εταιρεία Σπαστικών Βορείου Ελλάδος,

5.Επιστημονική συνεργάτης  (άμισθη)  στο ΑΠΘ / Νεογνολογικό Τμήμα -του νοσοκομείου «Παπαγεωργείου» ΓΠΝ

Παιδιατρικό & νευρολογικό φυσικοθεραπευτήριο

NeuroPhysioKids

Εξειδικευμένο Παιδιατρικό & Νευρολογικό Εργαστήριο Φυσικοθεραπείας

Λ. Κων/νου Καραμανλή 60, 546 42, Θεσσαλονίκη

NeuroPhysioKids